Pizzeria Napoli

Dostava hrane na teritoriji Beograda

Nagradne igre

Recepti

O ishrani

Sendvič sa pastrmkom

vojano77 | 21 Maj, 2014 22:06

Lagani recept za zdrav sendvič za poneti

 

Potrebno namirnica:

500g fileta pastrmke/skuše/lososa, bez kostiju i kože
1 kašika soli
½ kašičice bibera
2 kašičice skrobnog brašna (gustin, čvrstin)
2 kašičice sušene majčine dušice
2 dl mleka
1 dl biljnog ulja
100g maslaca
4 tanka režnja slanine
1  glavica crvenog luka
1 paradajz
8 kriški hleba ili 4 manja peciva
1 glavica zelene salate

Za preliv:

1 žumance
1 kašika soka od limuna
3 kašike milerama
So i biber

 

 

 

Način pripreme:

Ribu iseći na manje komade i zajedno sa skrobnim brašnom, mlekom, majčinom dušicom, soli i biberom propustiti kratko kroz blender.

Formirati  pljosnate ćufte veličine peciva.

Peći u tiganju na mešavini maslaca i ulja po 2 minuta sa svake strane.

Slaninu ispeći da bude hrskava i ostaviti na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće.

Luk iseći na tanke kolutove.

Na pari izmutiti žumance i limunov sok dok se mase ne zgusne.

Kada se ohladi dodati mileram i začiniti po ukusu.

Formirati sendviče kombinujući zelenu salatu, luk, preliv od milerama, slaninu i riblje ćufte.

 

 

 Prijatno!

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb